Nadareni vratar kadeta HNK Zadar Luka Miočić pozvan je u reprezentativni kamp koji će se od 4. do 9. kolovoza održati u Stubičkim Toplicama.

Okupljanje U-16 reprezentativaca zakazano je za petak u Zagrebu na stadionu Maksimir, a potom slijedi šestodnevni dril šefa Roberta Jarnija koji će s desetak drugih trenera provjeriti jesu li mladi reprezentativci Hrvatske na visokom nogometnom nivou. U općini podno sjevernih obronaka planine Medvednice, tesat će se buduće reprezentativne jedinice, šestice, desetke, devetke…

– Fenomenalan je osjećaj dobiti poziv za reprezentativni kamp, to je san svakog mladog igrača – kaže Luka, novi talent vrhunske zadarske vratarske škole iz koje su, među ostalima, svojedobno proizašli Vatreni Danijel Subašić i Dominik Livaković. Miočiću je prvi poziv za reprezentativno okupljanje u blagdanskom duhu bio uručio Sveti Nikola početkom prosinca prošle godine, kada je nadareni zadarski vratar uspješno čuvao mrežu pionirske momčadi Zadra u Prvoj HNL. Bilo je to testiranje Miočićevih sposobnosti kod izbornika U-15 reprezentacije Sretena Ćuka, dok je U-16 poziv s potpisom glavnog instruktora Petra Krpana i izbornika Jarnija dodatna potvrda kvalitete jedinog zadarskog reprezentativca.

– Bit će 25 igrača, a trenirat ćemo dva puta dnevno te odigrati utakmicu kroz ovaj trenažni ciklus. Traži se da budemo maksimalno spremni, motivirani, predani treninzima i radu. Moramo biti na maksimalnom nivou – ističe Luka koji ne zaboravlja spomenuti zadarskog trenera vratara Krešimira Jaklina kao jednog od najzaslužnijih za svoj nogometni razvoj. Lani je Miočić branio u Prvoj HNL u pionirskoj kategoriji, dok će ove sezone svoj crni vratarski dres i rukavice, u istoj prvoligaškoj konkurenciji, staviti na raspolaganje kadetskoj momčadi i treneru Frani Lojiću.

– Stabilna smo i vrlo dobra momčad, pa vjerujem kako ćemo ove sezone ostvariti još bolji plasman. Očekujemo da ćemo biti do petog mjesta – dodaje zadarska jedinica. Miočić je svoju prvu prvoligašku sezonu u pionirima obilježio vratarskom vještinom, stavom i karakterom te s devet utakmica bez primljenog gola, a druga bi u kadetima, vjeruju Zadrani, mogla biti još upečatljivija.

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)