Ofenzivni napadač, krilo i lijevi bočni Antonio Jakir novi je igrač HNK Zadar. Na Stanovima su Jakira potpisali kako bi povećao kvalitetu i zaoštrio konkurenciju na lijevoj wing-back strani zadarskih plavo-bijelih, a riječ je o 21-godišnjem igraču koji je prošao sve uzraste nogometne Akademije HNK Hajduk. Lanjsku polusezonu igrao je u Jadranu Luka Ploče, ranije je s juniorima Hajduka osvojio dva naslova prvaka i debitirao za seniorsku momčad na prijateljskoj utakmici protiv ukrajinskog Šahtara. Jakir je treneru Marinu Oršuliću i ranije bio želja na tefteru s imenima igrača.

– Trener Oršulić zvao me u Jadran dok je bio u Pločama, ali tada nisam mogao jer sam bio u Hajduku. No sada se ukazala prilika – kaže Antonio kojemu je drugi trenerov poziv došao iz Zadra sa Stanova, a kockice su se sada očito posložile. Izbor, također, nije bio težak.

– Ne treba puno govoriti, Zadar je brend i veliko ime. Imao sam ponude iz nekih drugoligaških sredina, ali sam se ipak odlučio za Zadar – kaže Jakir koji je jesenski dio prošle sezone odigrao kod Miše Krstičevića u Jadranu. Početak sezone Jakiru je tada bila prilika za dokazivanje, ali je brzo potvrdio kvalitetu i izborio se za dres.

– Bili smo jesenski prvaci, a onda sam pokušao u Njemačkoj gdje se priča zakomplicirala radi papira za registraciju. Vratio sam se i odlučio za Zadar – dodaje novo zadarsko pojačanje.

 

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)