HNK Zadar i ambiciozni trener Marin Oršulić brzo su se našli na istim frekvencijama, pa su dobru energiju spustili na travnjak stadiona Stanovi gdje je u ponedjeljak nova i osvježena momčad Zadra odradila prvi trening. Unatoč vrućini i nesnosnoj sparini, upoznavanje i predstavljanje trenera, momčadi i predstavnika klupske uprave bilo je ugodno poput dobro rashlađenog šampanjca.

– Svima želim puno sreće u novoj sezoni u kojoj, ne treba kriti, očekujemo naslov prvaka. Od igrača očekujemo pravi pristup treningu i zalaganje, na utakmicama borbu za bodove, a izvan terena gospodsko ponašanje – kazala je predsjednica Zadra Iva Bokanović u prvom obraćanju igračima. Na travnjaku su predsjednici Bokanović društvo pravili predstavnici klupske uprave Ante Fain, Ivan Milin i Tomislav Ročak, skupštinar Krševan Santini te doajen zadarskog nogometa Josip Bepo Bajlo i bivši igrač Zadra Josip Bilaver. Treneru Oršuliću asistirali su pomoćnik Zvonimir Jurić i trener vratara Krešimir Jaklin. Svima im je cilj isti.

– Mnogi su bili iznenađeni mojom odlukom da nakon drugoligaške zmijavačke Croatije preuzmem Zadar u četvrtom rangu natjecanja, ali ta odluka nije bez pravog rezona. Želimo naslov prvaka Treće HNL, potom i naslov u Drugoj ligi – prenio je zadarski head coach očekivanja na novu momčad  Zadra, koja je već od ponedjeljka krenula po naslov prvaka.

DVADESET I DVA IGRAČA NA PRVOM OKUPLJANJU NA STANOVIMA

Na prvom okupljanju momčadi bili su vratari Luka Matasović, Anđelo Subašić i Max Matulić, stoperi i defenzivni bočni Josip Iveljić, Šime Gregov, Toni Baričević, Richard Djeveljekaj, Matteo Pranić, Hrvoje Rončević i Anđelo Kordić, veznjaci Domagoj Muić, Tin Jukić-Peladić, Krešimir Luetić, Kristijan Jurić, Ivan Brkić, Josip Stojčević i Mateo Dunić. Roster upotpunjuju napadači Goran Zakarić, Ante Vukadinović, Božo Ricov i Marin Vučković, dok je 20-godišnji argentinski stoper Ariel Facundo Buenanueva, lani igrač Zagreba, došao na probu. Sve skupa, travnjak na Stanovima u ponedjeljak su osjetila 22 igrača, od kojih polovica lani nije nosila dres Zadra.

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)