Trećega dana Međunarodnog nogometnog turnira Hrvoje Ćustić na terenima u Zadru, Poličniku i Polači odigrano je šest utakmica. Zbog kišnog vremena, dvije “zadarske” utakmice prebačene su sa Stadiona Stanovi na Športski Centar Višnjik, koji je tako još jednom pokazao svoj značaj u pogledu sportske infrastrukture u gradu Zadru. S obzirom na vremenske neprilike i obje utakmice posljednjeg kola skupine A igrat će se na igralištu s umjetnom travom na Višnjiku, kako bi se teren na Stanovima sačuvao u što je boljem mogućem stanju za veliko finale koje je na rasporedu u nedjelju.

Prva utakmica dana u sportskom srcu Zadra bila je prava poslastica. Dvoboj HNK Zadra i Šibenika završio je rezultatom 3:3. Poveli su Zadrani golom Josipa Brkića u 28. minuti, a u nastavku je uslijedila prava golijada. Šibenik je preokrenuo golovima Ivana Mučića u 47. i Diega Sekulića u 66., da bi vodstvo na zadarsku stranu s dva pogotka (71., 83.) vratio Donat Senkić. Konačnih 3:3 postavio je pet minuta prije kraja Valentino Baus.

U drugom susretu Hajduk je svladao mađarski Gyor s 3:0 golovima Adriana Ivaniševića u 40. te Marina Careva u 72. i 90. minuti. Splićani tako sada predvode ljestvicu skupine A sa 4 boda, Gyor ima 3, Zadar 2, a Šibenik 1 bod. U posljednjem kolu danas na Višnjiku igraju Šibenik – Hajduk (11 sati) i Gyor – Zadar (17).

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)