Vodstvo HNK Zadar je u jutarnjim satima obavilo razgovor s policijskim službenicima u zadarskoj Policijskoj upravi. Sa strane Kluba su jasno artikulirane okolnosti pod kojima se dogodio nemili događaj te su policiji na dispoziciju stavljene snimke i fotografije koje će pomoći oko rasvjetljavanja situacije koja je uznemirila lokalnu i široku javnost.

Važno je istaknuti da je nogometna utakmica HNK Zadar – HNK Šibenik organizirana kao trening utakmica i kao takva nije trebala biti prijavljena iako su joj prisustvovali klupski redari. Utakmica je dogovorena između trenera dviju momčadi, nije se vodio zapisnik, pravo nastupa su imali i igrači koji nisu registrirani te se zamjene igrača nisu obavljale temeljem propisa. Samoj utakmici je prisustvovao očekivani broj gledatelja koji tijekom cijelog susreta nisu uputili nijednu ružnu riječ prema igračima Šibenika, već je to u datom trenutku napravila isključivo izolirana skupina pojedinaca koja je preskočila ogradu južne tribine i očito došla na utakmicu s jasnom namjerom izazivanja nereda.

Nakon prekida utakmice u 65. minuti, pri rezultatu 2:4, predsjednica HNK Zadar Iva Bokanović se ispred Kluba još u klupskim prostorijama ispričala i direktno Marcosu Mini, treneru Damiru Canadiju, pomoćnom treneru Mirku Hrgoviću i ostatku šibenske delegacije te su se delegacije klubova i igrači rastali u pozitivnom ozračju. Predsjednica je pokušala stupiti u kontakt i s predsjednicom HNK Šibenik Marinom Jurić, ali do željenog razgovora do ovog trenutka nije došlo.

HNK Zadar će u suradnji s NS ZŽ i Hrvatskom udrugom Nogometni sindikat u dogledno vrijeme organizirati edukativnu radionicu s temom prevencije nasilja i rasizma u sportskom okruženju, u cilju jačanja pozicije međusobnog uvažavanja i tolerancije.

Naš Klub se još jednom ispričava HNK Šibenik na doživljenim neugodnostima i osuđuje nepromišljeni čin pojedinaca te se nada da će u kratkom vremenu biti pronađeni i propisno kažnjeni, a s naše strane ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakav incident više ne bi ponovio.

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)