U dvostrukom srazu s Marsonijom u kvalifikacijama za popunu 1. HNL na igralište u Karlovcu prvo su istrčali kadeti trenera Ante Morića i odigrali 2-2 golovima Matea Bačića i Donata Senkića.

Prvenstveno bi htio čestitati svojoj momčadi na izborenom finalu. Što se utakmice tiče ušli smo bolje i postigli dva pogotka. U drugom poluvremenu je došlo do pada koncentracije gdje smo primili dva gola. Sve u svemu zadovoljni smo i s nestrpljenjem iščekujemo utakmicu u srijedu! -rekao je kapetan kadeta Donat Senkić.

Nakon njih su na red došli pioniri pod vodstvom trenera Zorana Erlića i uvjerljivom pobjedom od 3-0 preko Ivana Dabe, Sebastijana Kajtazija i Ivana Bilavera izborili završnu utakmicu kvalifikacija.

‘Ušli smo dobro u utakmicu, preuzeli posjed, dominirali smo, pritiskali protivnika i stvarali šanse. Udarcem Bilavera sa 16 metara poveli smo 1:0. Iza toga dominacija je bila još veća i golovima Dabe i Kajtazija odlazimo na nedostižnih 3-0. Čestitke mojim dečkima i kadetima na dobroj igri i ulasku u finale kvalifikacija za popunu 1. HNL!-izjavio je trener Erlić.

‘Generalno zaslužena pobjeda. Pripremali smo se za ovu važnu utakmicu tjedan dana. Svi smo dali sve od sebe i imali smo dodatan poticaj jer igramo za ulazak u 1. HNL!– zadovoljan je bio i kapetan pionira Sebastijan Kajtazi.

U finalu će ih čekati Opatija koja je u dvostrukom srazu pionira i kadeta bila bolja od Varteksa. Utakmica će se igrati u srijedu, 15. lipnja a vrijeme i mjesto odigravanja će biti poznato naknadno!

PIONIRI HNK ZADAR: Luka Miočić, Jure Karlović, Ivo Bjeliš, Lovro Kitin, Ivano Zovak, Matej Šegarić, Ivano Bilaver, Ivan Dabo, Sebastijan Kajtazi, Dino Đorđević, Luka Meić, Niko Dević-Obradović, Duje Zubčić, Frane Mrkić, Jure-Jakov Vedrić, Renato Segarić.

KADETI HNK ZADAR: Karlo Rakić, Patrik Mrkela, Marino Uskok, Toni-Grga Šoša, Bepo Sudinja, Mateo Bačić, Josip Brkić, Marko Zebić, Denis Galić, Donat Senkić, Toni Baričević, Adriano Čačić, Mihael Bugarija, Antonio Vranjković, Ivan Školjarev, Mauro Marić, Roko Morić, Vice Miletić.

#SamoZadar

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)