Na jučerašnjem prvom ovosezonskom okupljanju momčadi HNK Zadar na Stanovima nije bilo dugogodišnjeg kapetana Jure Jerbića. Trideset i trogodišnji zadarski stoper s petnaestogodišnjim iskustvom igranja u matičnom Zadru i s jednom polusezonom u vinkovačkoj Cibaliji te kratkom epizodom u makedonskoj Shkendij, tiho se oprostio od plavo-bijelog dresa. Vrata na Stanovima ostala su mu otvorena, obostrana ljubav kapetana i klupske uprave nikad nije dovedena u pitanje. Jerbić će ostati i djelovati u HNK Zadar i izvan travnjaka, a to je bila jedna od tema o kojoj su pričali kapetan i predstavnici Zadra. No nakon 370 odigranih utakmica za Zadar, Jerbić će karijeru nastaviti i zaključiti u nešto laganijem tempu – u dresu nekog od županijskih nogometnih ligaša. Najvjerojatnije je riječ o Novalji.

– Još pregovaramo, nije baš sigurno da idem u Novalju, ali svakako sam odlučio krenuti drugim putem – kaže dojučerašnji kapetan Zadra. Jerbić objašnjava razloge.

– Došlo je do zasićenja, jednostavno osjećam da mi nedostaje prava motivacija. Nisam pravi u glavi, odnosno nisam na sto posto, a takav ne želim biti dio momčadi. Uzvratna utakmica protiv Karlovca 1919 bila mi je zadnja u dresu Zadra – ističe Jerbić koji je 2008. godine protiv splitskog Hajduka odigrao prvu službenu utakmicu za Zadar.  Bilo je to odmah nakon tragičnog stradanja Hrvoja Ćustića na stadionu u Stanovima. Jedna se zvijezda nenadano ugasila, druga je potom tiho zatreperila iznad stadiona na Stanovima. Jerbića će se pamtiti kao tihog vođu i nenametljivog ratnika u oba šesnaesterca. Najteže 2016. kada je Zadar potonuo na samo dno i kada su plavo-bijeli brod napustile čak i rezerve rezervi, Jerbić je ostao i nosio kapetansku traku.

– Gotovo punih 15 sezona odigrao sam na Stanovima. Prošao sam zaista sve. Odigrao sam sedam prvoligaških sezona za Zadar, nastupao u Županijskoj ligi, a na kraju i u Trećoj HNL. U Zadru sam od svoje sedme godine – prisjeća se Jerbić daleke 1997. kada je pokucao na vrata omladinske škole nogometa. Vrata su se tada trajno otvorila za drugog najboljeg igrača po broju službenih utakmica odigranih za Zadar. Jerbić je svoju priču zaokružio na 370 utakmica, bolji je samo apsolutni rekorder Zadra i HNL-a Jakov Surać s 443 utakmice u dresu Zadra i ukupno 514 u HNL-u.

– Teško mi je. Dugo sam razmišljao što učiniti, jer nije bilo lako donijeti odluku. Osjećam se pomalo prazan, navikao sam svakodnevno dolaziti na Stanove koji su mi dugo bili drugi dom. Tako se sada osjećam, no nadam se kako će s vremenom postati lakše – zaključuje čovjek koji je s ponosom nosio kapetansku traku zadarskog nogometnog broda u svim njegovim olujama, bonacama, neverama, posrnućima i porinućima.

 

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)