Nakon povratnika i prvog pojačanja za novu sezonu Ante Vukadinovića, devetnaestogodišnji Marin Vučković novi je igrač HNK Zadar. Mladi napadač iz Metkovića koji još može igrati na desnoj i lijevoj strani kao krilni napadač, ili kao druga špica, lanjsku je sezonu nosio dres opuzenskog Neretvanca. Vučković je prošao školu nogometa zagrebačke Lokomotive, dok je godinu dana prije Neretvanca odigrao sezonu za juniore novog prvoligaša Rudeša. ONK Metković, Neretva, Lokomotiva, Rudeš i Neretvanac, njegovi su dosadašnji klubovi, a Stanovi prava prilika za pokazivanje talenta. U dresu Neretvanca predstavio se upravo na Stanovima.

– Sjećam se te premijere, izgubili smo 1:5. Nije baš bilo sjajno, no jesensku sezonu u Neretvancu odigrao sam odlično – kaže Vučković. Sa šest postignutih zgoditaka novi je napadač Zadra skrenuo pozornost na sebe, pa je nakon jesenske polusezone došao poziv Jadrana Luka Ploče i drugih klubova. No Vučković je ostao na Podvornici i odigrao sezonu do kraja.

– Bilo je ponekad toplo-hladno, ali sam pruženim igrama i cijelom sezonom zadovoljan – dodaje mladi napadač. Devetku iz Opuzena sada će zamijeniti nekim od brojeva na zadarskom dresu, ušće rijeke Neretve zamijenit će Zadarskim kanalom, a most preko Male Neretve šetnjom preko gradskog mosta u Jazinama. Kada su u pitanju golovi, navike ne treba mijenjati.

– Nadam se, no svakako očekujem plasman u viši rang i jednog dana povratak Zadra među prvoligaše – raduje se Vučković skorim nastupima u zadarskom plavo-bijelom dresu i upoznavanju nove životne sredine.

– Bio sam u Zadru s obitelji i šetao gradom, solidno ga poznajem, no sigurno je da ću ga imati priliku još bolje upoznati – dodaje Vučković.

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)