Ivan Bubalo već je četvrti puta ove sezone zabio dva zgoditka na istoj utakmici, a protiv Splita je prekinuo golgeterski post od 274 minute.

NAPADAČ ŽIVI OD GOLOVA, TREBAO SAM ZGODITAK DA MI SE PONOVNO VRATI PRAVI GOLGETERSKI OSJEĆAJ

Načeo je Splićane u 5. minuti i otvorio utakmicu, a onda u 40. zaključio subotnju prvenstvenu priču s dva zgoditka. Oba je Ivan Bubalo zabio na sličan način: primio je precizna dodavanja s desne strane te još preciznije pogodio prvo lijevi, pa onda poluvolejem i desni kut mladog splitskog vratara Kolovrata.
Bubalo je prvi topnik Zadra s 10 postignutih ligaških golova, pa sada sve ozbiljnije puše za vratom posedarskom vitezu Lovri Čirjaku koji s 14 zgoditaka predvodi južnjačku artiljeriju. Iskusni 32-godišnji napadač Zadra već je četvrti puta ove sezone zabio dva zgoditka na istoj utakmici, a Crveni su u 17. kolu došli na red nakon Kamena, Sloge i Zagore.
– U utakmicu smo ušli onako kako smo se dogovorili u svlačionici, ali zaista ne pamtim pet golova u jednom poluvremenu, a mislim da se niti stariji u Klubu ne mogu sjetiti takve situacije na poluvremenu utakmice. Napravili smo presing i rano poveli 3:0, pa smo poslije malo stali. Nismo više lovili rezultat – kaže najubojitiji zadarski strijelac.
Bubalo se protiv Splita, najkraće rečeno, vratio starim navikama. Golgeterski je Metkovčanin u dresu Zadra postio od derbija sa Zagorom kada je pospremio 2 zgoditka, a onda je sljedeće 274 minute tražio put do suparničke mreže. Golobradi Kolovrat bio je žrtva.
– Nedostajali su mi golovi, trebao mi je zgoditak da ponovno vratim pravi golgeterski osjećaj. Napadač živi od golova, pa se nadam da će ubuduće biti još bolje – zadovoljan je Bubalo činjenicom kako je protiv Splita prvenstveni učinak zaokružio na dvoznamenkastoj cifri. Dosad je Bubalo odigrao 12 utakmica u kojima je pogodio 10 puta (0,83 po utakmici), dok je u prosjeku zabijao oko 58. minute.
Zadarski napadač torpedirao je Splićane znatno ranije od tog prosjeka, pa bi glad mogla potrajati do gostovanja u Posedarju.
– Bit će napeto s obje strane. Teren je kratak, publika dosta blizu igrališta, tako da ćemo sigurno imati pravi osjećaj derbija. Pozivam sve naše navijače na utakmicu kako bismo se u Posedarju osjećali kao na domaćem terenu – Bubalova je poruka.
#SamoZadar

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)