Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra izglasan je Proračun za 2023. godinu čime je HNK Zadar postao proračunski korisnik. Navedeno znači da je HNK Zadar osigurao minimalne financijske uvjete kako bi se ostvarila samoodrživost, posebno u dijelu koji se odnosi na školu nogometa za čije funkcioniranje će proračunska sredstva biti trošena.

HNK Zadar ide u dragovoljno preoblikovanje kako je propisano Zakonom o sportu i Zakonom o obveznom preoblikovanju. Sukladno navedenom na sjednici Gradskog vijeća donesen je Zaključak o pretvaranju tražbine Grada Zadra u procesu preoblikovanja Hrvatskog nogometnog kluba Zadar iz sportske udruge za natjecanje u sportsko dioničko društvo. Grad Zadar će potraživanje u iznosu od 2.500.000,00 kuna pretvoriti u dionice tijekom procesa preoblikovanja.

Temeljem Odluke Skupštine HNK Zadar od 19. kolovoza 2022. Klub je pokrenuo proces dobrovoljnog preoblikovanja iz sportske udruge za natjecanje u sportsko dioničko društvo. Postupak preoblikovanja započinje izradom elaborata kojim će budući vlasnici dobiti uvid u trenutačno stanje kluba.

Sve dionike u procesu molimo za suradnju i strpljenje kako bi se postupak preoblikovanja obavio sukladno zakonskoj proceduri, na profesionalnoj razini i na zadovoljstvo svih.

Velika zahvala ide svim gradskim vijećnicima Grada Zadra koji su podržali potrebe HNK Zadar i dali „vjetar u leđa“ za proces preoblikovanja koji za naš klub znači razvoj, održivost i bolju perspektivu u cilju ostvarivanja vrhunskih sportskih rezultata na ponos našeg Grada!

UPRAVNI ODBOR HNK ZADAR

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)