O projektu

HNK Zadar je u 2021. pokrenuo projekt „Zadarska dica“ u cilju senzibiliziranja javnosti kako bi se osigurala pomoć za skupine potrebitih u gradu Zadru i šire. U Školi nogometa HNK Zadra trenira oko 200 mladih igrača što je generiralo motiviranost na visoku razinu, pa se projektom želi staviti fokus na mlade koji se nalaze u stadiju kada im se trebaju omogućiti sredstva i osigurati potrebno za normalan život. U gradu Zadru djeluju udruge i institucije s kojima smo uspostavili blizak odnos i dogovorili suradnju za buduće projekte kojima planiramo rasti. 

„Zadarska dica“ nakon nekoliko vrijednih akcija koje su polučile ogroman uspjeh idu dalje u nadi da u tome neće biti usamljeni. Podrška je stigla od bivših igrača našeg kluba, ostalih zadarskih sportaša, medijskih kuća i osoba te stručnjaka iz poslovnog svijeta. Projekt je smo jedan dobar primjer kako se pokazuje privrženost svog gradu i građanima, i zato smo jako ponosni na one koji su uključeni od početka te pozivamo sve koji imaju ideja i volje da nam se pridruže. Humanost i humanitarnost su uvijek na prvome mjestu i to je trenutak kada nogometna igra privremeno odlazi u drugi plan..

Veseli me što će ovaj projekt još jednom zasjati u punom sjaju i što smo u mogućnosti pomoći Petri. Ovo je prvi put da surađujemo s nekim u radu adventske kućice i cijela je priča zaokružena humanitarnom notom u duhu božićnog ugođaja. Nadam se da ćemo uspjeti skupiti dovoljno sredstava da pomognemo Petri da se što prije vrati svom starom životu i ovim putem pozivam sve građane da nas posjete na adventskoj kućici 'Zadarska dica' i priključe se ovoj akciji!
Santini Krševan
HNK Zadar

Galerija

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)