Nakon dosad pristiglih igračkih pojačanja za seniorsku momčad i potpisa novog trenera na klupi prve momčadi, Zadar je dobio i novog trenera kadetske momčadi koja će i ove godine igrati u Prvoj HNL.

Splićanin Frane Lojić zamijenit će na klupi dosadašnjeg trenera kadeta Antu Morića koji preuzima juniorsku momčad Zadra.

Lojić je bivši igrač splitskog Hajduka, Mosora, vinkovačke Cibalije, nekadašnjeg švedskog prvoligaša Umeå, Imotskog, Splita, Konavljanina i Croatije iz Gabrila u kojoj je zaključio igračku karijeru, a kao trener radio je u Nogometnoj akademiji Konavle, vodio Slaven iz Gruda, Croatiju Gabrila i dubrovački GOŠK. Kao igrač na posudbi iz Hajduka, Lojić je nastupao je za Zadar na Stanovima daleke 2005. godine, no sjećanja su još uvijek svježa.

– Period na Stanovima zaista pamtim kao lijepo razdoblje u mojoj karijeri, zato u Zadar dolazim pun energije i motiva kako bih prenio znanje na mladiće koji će danas-sutra postati igrači prve momčadi. Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti napraviti zapažen rezultat – kaže trener Lojić. Lani je zadarska U-17 nogometna squadra na impresivan način sačuvala prvoligaški status, ove sezone Lojić želi napraviti korak više.

– Ovosezonski cilj nam je biti konkurentan, što znači da moramo ostvariti napredak i rasti iz godine u godinu. Momčad je dobro selektirana zahvaljujući radu prethodnih trenera, a za ovu sezonu imamo još nekoliko igrača koji su na probi. Pokušat ćemo proširiti kadar da zaoštrimo konkurenciju – najavljuje trener Lojić. Upoznavanje s kadetskom momčadi Lojić je već odradio, a najavio im je, kaže, maksimalan angažman.

– Svaki novi trening mora biti motivirajući kako za igrače, tako i za nas kojih ih vodimo. Samo tako prvo kolo i natjecanje u HNL-u možemo dočekati maksimalno spremni – poruka je splitskog nogometnog stručnjaka.

MORIĆ PREUZIMA JUNIORE, JURIĆ ĆE BITI POMOĆNIK ORŠULIĆU

Splićanin Frane Lojić drugi je trener u školi nogometa HNK Zadar koji nije Zadranin. Trener pionira Ante Strinić također je Splićanin, dok su preostalih 12 trenera uključujući kondicijske i trenere vratara, treneri s pečatom Zadra i zadarske nogometne škole. Kako Lojić preuzima kadete, prošlogodišnji trener kadeta Ante Morić vodit će u novoj sezoni juniorsku momčad, dok će lanjski trener juniora Zvonimir Jurić asistirati glavnom treneru prve momčadi Marinu Oršuliću.

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)