Mlađe kategorije HNK Zadar su već ušle u novu sezonu, a u vikendu pred nama ulazi i prva momčad koju i u sezoni 2022./2023. vodi trener Želimir Terkeš sa suradnicima. Uprava kluba je na početku sezone donijela sportske ciljeve koji su dogovoreni sa strukom nakon analize stanja, kontinuiranog praćenja i plana za stvaranje boljih uvjeta na svim razinama.

Prva momčad se natječe u 3. NL Jug koja broji 16 klubova, što znači da je ispred nas 30 kola u kojima ćemo ukoliko se stvore adekvatni uvjeti nastojati osvojiti najveći broj bodova i ostvariti plasman u viši rang natjecanja. HNK Zadar s prvom momčadi uvijek treba težiti najvišim ciljevima, a u prilog navedenom nam ide odličan drugi dio prošlogodišnje sezone i povratak u Zadar nekolicine kvalitetnih igrača koji za našu mladu momčad znače pojačanja.

U školi nogometa nas očekuju nova ulaganja u stručne kadrove, plasmanom pionira i kadeta u 1.HNL formirane su dvije nove kategorije istog uzrasta koje će nastupati u natjecanjima Središta Split.

Prošle godine naglasak je bio više na sportskom razultatu koji nam sada daje platformu za daljni razvoj kroz kvalitetniji podražaj utakmica. Sljedeće dvije godine nam je misao vodilja stabilizacija, u organizaciji i ulaganjima u infrastrukturu i stručne kadrove. Želja nam je podići razinu kvalitete rada u treningu  što nam dugoročno garantira i konkurentnost najboljim školama nogometa u HNL-u.

Nastojat ćemo pripremiti platformu za infrastrukturna ulaganja i uložiti u sportsku opremu i pomagala kako bi se poboljšali uvjeti za rad što će doprinijeti kvalitetnijem radu i razvoju mladih igrača. Pioniri (trener Zoran Erlić) i kadeti (trener Ante Morić) su u najvišem rangu u sezonu krenuli uspješno, a primarni cilj je na utakmicama s kvalitetnijim podražajem razvijati igrače kako bi ih pripremili za tranziciju koja ih čeka pred ulazak u status seniora. Uvjereni smo da imamo kvalitetu koja nam neće ugroziti održivost u elitnom razrednu natjecanja za mladež. U drugim momčadima pionira i kadeta će mahom nastupati igrači mlađeg godišta koji će utakmice s klubovima na području Dalmacije koji igraju sa starijim godištem iskoristiti kao odličnu pripremu za natjecanja na nacionalnoj razini iduće sezone. Napretkom pojedinca u sklopu kolektiva, i podizanjem kvalitete rada koristeći bolji podražaj se stvaraju preduvjeti za iskorak koji će se manifestirati kroz sportski rezultat.

Juniori (trener Zvonimir Jurić) u novu sezonu ulaze s istim ciljevima kao i prethodne, realizirati tranziciju igrača prema prvoj momčadi. Treba istaknuti da se dio igrača juniorskog staža već nalazi u treningu s prvom momčadi, ali će se prema potrebi za utakmice spuštati u juniorsku kategoriju, s tim da će se poštivati razvojni procesi za svakog igrača pojedinačno.

U kategoriji mlađih pionira primarni cilj je naglašeni razvoj igrača uz koji će se paralelno provoditi doselekcijski procesi, zbog čega smo posegnuli za dodatnim ulaganje u struku kako bi podigli kvalitetu rada na najvišu razinu. O navedenom će javnost u dogledno vrijeme biti posebno informirana kada se pripremna faza realizira u cijelosti.

Za sve ostale mlađe kategorije u koje spadaju nešto stariji tići i mlađe papaline je pripremljena platforma za druženje i razvoj kroz igru te priprema za veliki nogomet. U fazi stvaranja su ključni selekcijski procesi koji se prema generacijama ažuriraju kroz doselekciju.

Jako je bitno apostrofirati da je HNK Zadar nositelj kvalitete na području NS ZŽ, što podrazumijeva užu suradnju sa svim klubovima koji ulažu u rad s mlađim uzrastima kako bi se osigurao najkvalitetniji razvoj igrača u interesu svim dionika u procesu.

Vrata HNK Zadar su otvorena za sve koji na prvo mjesto po pitanju nogometa stavljaju interes djece, roditelja, Kluba, Grada Zadra i Zadarske županije. Uvjereni smo da zajedničkim snagama možemo stvoriti uvjete za kvalitetan razvoj mladih igrača i napredak zadarskog nogometa do najvišeg ranga.

Upravni odbor HNK Zadar

BUDI DIO OBITELJI

Postani dio Zadrove obitelji – učlani se i sudjeluj u aktivnostima HNK Zadar. Člansku iskaznicu možeš nabaviti u tajništvu Kluba. Ako imaš pitanja, javi nam se. Mi tebe čekamo, a što ti čekaš :)